Wolfenstein 2: The New Colossus ukáže americkou popkulturu ovlivněnou nacismem

Wolfenstein 2: The New Colossus byl na letošní E3 představen pomocí videa, které zahrnovalo útržky televizních seriálů a pořadů s prvky reálné i fiktivní stránky nacismu. Nešlo přitom o jednorázovou záležitost, protože přesně to nám Bethesda a tvůrci z MachineGames hodlají představit. Jak by vypadala americká popkultura druhé poloviny 20. století, kdyby byla ovlivněna nacismem?

Při hraní uvidíme útržky různých seriálů, animáků a pořadů, které staví na tom, co bylo tehdy pro Ameriku typické. To všechno je ale protkáno nacistickým vlivem a propagandou. V mnoha případech tvůrci hodlají parafrázovat skutečné pořady z 50. a 60. let. Cílem je ukázat snahu ovládnout Ameriku i prostřednictvím popkultury. Americká teritoria, jak zní pojmenování USA ve hře, jsou sice územně součástí nacistického Německa, ale nacisté se snaží o to, aby byla součástí i kulturně. Proto v televizi dávají větší prostor němčině a převrací typické americké symboly, aby démonizovali svobodu Ameriky a glorifikovali nacistickou ideologii a německou kulturu.

Plné verze ukázek zmíněných seriálů a pořadů hodlá Bethesda zveřejnit v následujících měsících, nicméně už teď je k dispozici ukázka seriálu Liesel. Ten bylo možné vidět již ve videu na E3, přičemž je popisován jako nejdéle vysílaný televizní seriál v historii Amerických teritorií, jenž běží už od 2. října 1953. Ukázka pochází z osmé série (Staffel 8) plné nových dobrodružství, samozřejmě vhodných pro celou rodinu.

Předobjednejte si nový díl Wolfenstein 2: The New Colossus  už dnes za 1599.- !!

            

Liesel je příběh Panzerhunda a jeho lidské společnice Peggy, kteří zažívají dobrodružství v malé farmářské komunitě Amerických teritorií, znovu vybudovaných po letech útlaku kapitalistickými parazity. Kdykoliv je někdo uvězněn v hořícím domě nebo okraden uprchlými Häftlingy - vězni - Peggy ví, že Liesel uslyší její psí píšťalku a přijde zachránit situaci. Peggy a Liesel jsou navždy přátelé věrní Otcovské vlasti (popř. Otčině, v angličtině Fatherland, pozn. redakce) a Našemu Milovanému Führerovi, nechť vládne navždy. Budete se smát, budete ztrácet dech, budete brečet a budete vzdychat. Nenechte si ujít Staffel 8 neuvěřitelných dobrodružctví Liesela - Panzerhunda s motorem ze zlata!“