Shadow of the Colossus nejlepším remakem všech dob

Ještě předtím, než se zítra vynoří první recenze Shadow of the Colossus pro PS4 přišli kolegové z Digital Foundry s technickým rozborem novinářské verze. Z výsledku práce studia Bluepoint byli naprosto nadšeni, protože zachovává atmosféru originálu pro PS2, přičemž souběžně vše posunuje na novou vizuální úroveň. Díky kombinaci nových grafických podkladů s výkonným enginem prý dostanete jednu z nejhezčích her této generace a jeden z nejlepších remaků, co kdy vznikl.

Převodu hry na moderní hardware prý byla věnována opravdu náležitá péče, takže herní svět na vás působí stále velmi rozlehle a díky výkonu PS4 Pro vidíte detaily mnohem více do dálky. Hráč prý má pocit, že je v obrovském prostředí, aniž by však musela hra vykreslovat veškerou geometrii.

Přepracovány byly všechny kamenné zdi chrámu, které ještě vyšperkovává nový systém pro nasvícení a zlepšuje tak celkovou atmosféru. Jako by šlo o přirozenou evoluci, ale při zachování původní vize od Team Ico. Hloubku do toho přidává nové stínování a volumetrické nasvícení, kterého si všimnete zejména na dně kaňonu.

Předobjednejte si už dnes hru Shadow of Colossus za 949 Kč.