Project Resistance: pojďme se podívat jak bude vypadat celý zápas!

Project Resistance je asymetrická multiplayerová týmová hororová střílečka vložená do světa Resident Evil, v níž se jeden hráč zhostí ovládání zombíků, zatímco se tým až 4 ostatních hráčů v roli přeživších snaží útoky nemrtvých přežít a nákazu zlikvidovat. Celkově již 25. hra z univerza Resident Evil zatím na platformách PC, PS4 a X1 nemá stanovené datum vydání a prochází různými testy.

Naposledy v roce 2017 vyšel poslední plnohodnotný Resident Evil 7: Biohazard a letos zmodernizovaný Resident Evil 2. Asi nejslavnější hororová série herní historie začala svoji kariéru prvním dílem Resident Evil na PlayStation, PC a Saturn již před třiadvaceti lety. A prakticky vždy to byla hororová akční střílečka s kampaní pro jednoho hráče. A s tím je nyní konec!

Project Resistance se v univerzu Resident Evil odehrává v roce 1998 ještě před zničením města Racoon City, takže jeho děj předchází prakticky všechny dosavadní díly a je vložen těsně před dějství v Resident Evil 0.

Zatímco pán hry své pokusné králíky sleduje v bezpečí svého velínu pomocí kamer, skupinka má za úkol plněním různých úkolů v časovém limitu pěti minut projít a dojít na konec tří oblastí na mapě. Pán hry klade pasti, výbušniny a netvory do mapy pomocí hracích karet, nicméně stále se může přepnout do přímého ovládání svých příšerek, které jinak jenom sesílá. Na druhé straně jsou k dispozici zatím jen 4 postavy (2 dívky a 2 chlapci), takže v plném počtu přeživších nemáte moc na výběr.

Plněním úkolů si skupina navyšuje svůj časový limit. Ve videu napřed musí v první oblasti najít a shromáždit tři klíče. A výbornou funkcí je možnost rozstřílet kamery (funkční kamery červeně září), takže zloun Fabron má pak ztížený přehled. Za úspěšné splnění úkolů v první oblasti se otevřou dveře do další a skupince se přičtou další 2 minutky k dobru. Ve druhé oblasti musí skupina najít a zlikvidovat nemrtvolu strážného, sebrat mu přístupovou kartu a deaktivovat s ní tři bezpečnostní terminály, čímž si otevřou dveře do poslední třetí oblasti. A tak pán hry se strážným zdrhá, co to jde, pryč z dosahu přeživších.

Od pátku 4. října 2019 do pondělka 7. října 2019 proběhne uzavřená beta, ovšem pouze na konzolích. Přihlášky už jsou uzavřeny, když byly otevřené ambasadorům značky Resident Evil, tedy dříve registrovaným příznivcům série. Pro příští testy se můžete do klubu zdarma registrovat i vy na této adrese.