Project CARS 2 vyjde 22.září - E3 trailer

Herní vydavatel Bandai Namco včera oznámil, že závodní simulátor Project CARS 2 od vývojářů ze Slightly Mad Studios vyjde pro PC a konzole PlayStation 4 a Xbox One už 22. září letošního roku. Zároveň jsme se dočkali nového traileru, na který se můžete podívat níže v novince. V jeho závěru pak vývojáři lákají i na limitovanou a sběratelskou edici, kterou si nyní mohou fanoušci předobjednat.

Součástí Project Cars 2 bude také turnajový režim, díky kterému se bude možné připojovat do závodních lig. Zřejmě největší pozornost však tvůrci věnují vlivu počasí na dynamiku řízení. Titul bude brát v potaz roční období i aktuální podmínky. Vůz se tak v každém kole závodu může chovat odlišně v závislosti na teplotě vozovky. Vývojáři upozorňují, že právě počasí patří mezi hlavní faktory, které rozhodují o vítězích skutečných závodů. Například odlišná pozice slunce v zimě ovlivňuje, kam dopadá světlo a kde je naopak stín. Mění se tím teplota vozovky v jednotlivých částech tratě.

Kromě toho bude součástí i propracovanější simulace pneumatik. Mimo počasí bude jejich vlastnosti ovlivňovat i fyzika v kombinaci s jednotlivými typy povrchů. V druhém díle totiž lze jezdit i po ledu a v blátě. Autoři hry také tvrdí, že pečlivě zkoumají zpětnou vazbu komunity. Studují navíc i názory z recenzí prvního dílu, na základě kterých vytvořili seznam věcí k vylepšení. A jak to celé dopadne, bude možné posoudit koncem 22. září 2017, kdy hra vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Project CARS 2 PS4                       Project CARS 2 X1