Microsoft ukázal nejvýkonnější konzoli na světě Xbox One X

Na pódiu se objevil Phil Spencer, šéf divize Xbox, který jde rovnou k věci. Nová konzole se jmenuje Xbox One X (nepotvrdily se spekulace zmiňující název Xbox Scorpio) a prodávat se začne 7. listopadu. Stát bude 499 dolarů, přičemž česká cena byla stanovena na 13 490 korun. Specifikace jsou následující: 6 Teraflop GPU @ 1.172 Ghz, paměť 12 GB GDDR5 a propustnost paměti 326 GB/s. Inženýři Microsoftu slibují hraní ve skutečném rozlišení 4K (True 4K). Konzole samozřejmě přehraje 4K UHD Blu-ray, což velice ocení hráči, kteří koukájí na filmy. Konečně budeme mít opět multifunkční zařízení. Jak 4K UHD Blu-ray, tak také nejvýkonější herní konzoli na světě v jednom. Pravý požitek ze 4K hraní právě přichází

Xbox One X bude plně kompatibilní s předchozími modely (Xbox One, Xbox One S), a to nejen co se týče her, ale i vydaného příslušenství. Starší hry mají vypadat na Xboxu One X lépe, zmíněny byly také kratší nahrávací časy. Hry renderované ve 4K mají vypadat lépe i na klasických Full HD televizích.

Sympatická je i velikost. Xbox One X má být ze všech dosud vydaných Xboxů nejmenší. Potlesk vzbudilo také rozšíření zpětné kompatibility, která nově zahrne i vybrané hry z původního Xboxu, a to ještě tento rok. Zmíněna byla například letecká akce Crimcon Skies. Pro přesměrování na předobjednání nejvýkonější herní konzole na světe stačí pouze kliknou na spodní obrázek a budete okamžitě přesměrováni.