Letos nás čeká vůbec největší Gamescom

Letošní Gamescom se blíží, odstartuje už za necelý měsíc, 22. srpna, a potrvá do 26. srpna. Nyní se organizátoři německé herní výstavy začali chlubit tím, že nás letos čeká vůbec největší Gamescom. Na výstavě by mělo být zhruba 900 vystavovatelů, což je o 20% více než v loňském roce. Nejspíš z toho důvodu dojde i na rozšíření prostoru, který je Gamescomu vyhrazen. Organizátorům a vystavovatelům bude k dispozici další hala výstaviště, díky níž bude prostor výstavy větší o 4%. 

Aby toho nebylo málo, na letošním Gamescomu si odbyde premiéru i nový formát nazvaný Devcom, který od 20. srpna nabídne prvky klasických tiskových konferencí, rozhovory a další akce. Na Gamescomu samozřejmě nebudou chybět ani velké herní společnosti, které zde hodlají prezentovat své chystané hry a další novinky. Microsoft přijde na řadu 20. srpna a o den později bude následovat EA a jeho Live Show. Více o těchto Live Show se dozvítě níže.

XBOX - Co na této akci uvidíme? Podobně jako na E3, i na Gamescomu bude mít hlavní slovo výkonnější konzole Xbox One X. Samozřejmě dojde i na ukázku her, které Microsoft vydává a které míří na Xbox One a Windows 10. Pravděpodobně to bude Forza Motorsport 7Sea of Thieves nebo Age of Empires: Definitive Edition. Dá se očekávat, že uvidíme něco nového i v souvislosti s tituly třetích stran, které nevyjdou pouze na platformách Microsoftu, přičemž pořadatelé slibují i nějaké to překvapení. Že by odhalení nového titulu?

 

Jestli se Gamescomu zúčastníte, na placu Microsoftu si budete moci vyzkoušet Xbox One X a zkusit si celkem 27 her, které v následujících 12 měsících zamíří na Xbox One a Windows 10. Je mezi nimi opět Forza 7, Age of Empires: Definitive Edition a Sea of Thieves.

EA Play - Už víme, kdy bude na letošním Gamescomu prezentovat novinky Microsoft a teď je řada na EA. Jeho konference nazvaná EA Live Show bude k vidění 21. srpna, konkrétně od 18:30 našeho času. Během této akce uvidíme nové gameplay záběry z her, které EA vydává, přenos živých zápasů a nějaké to překvapení.

Zmínka o přenosu zápasů nasvědčuje tomu, že ani letos nepůjde o tradiční tiskovou konferenci, ale spíše o sáhodlouhou sérii streamů, které se budou vždy několik (desítek) minut věnovat některé hře. Tento formát zvolila společnost EA už pro loňský Gamescom a z diváckého hlediska byla celá akce poměrně nudná a nezáživná. Snad se dá říct, že horší už to letos být nemůže, i když výstup EA na E3 může svědčit o opaku. I přenos z akce EA Play sklidil značnou kritiku. To, jestli se v EA konečně poučili a tentokrát vsadí na nějaký koukatelnější a příjemnější formát, se asi dozvíme až v podvečer 21. srpna.

Jaké hry od EA každopádně na Gamescomu uvidíme? S určitostí se dočkáme prvních gameplay záběrů z vesmírných bitev ve Star Wars: Battlefrontu 2. Svůj prostor nepochybně dostane i FIFA 18Need for Speed: Payback nebo DLC In the Name of the Tsar pro Battlefield 1.

 

Přímo na Gamescomu bude navíc k dispozici téměř 400 herních stanic, díky nimž si budete moci na místě zkusit zmíněné tituly, stejně jako některé mobilní hry, třeba Fifu Mobile nebo Star Wars: Galaxy of Heroes. My osobně se na Gamescom také chystáme, tak nezapomeňte sledovat náši facebook stránku, kde pro Vás každý den budeme přidávat novinky, fotky a videa z Gamescomu..