Gwent: The Witcher Card Game Open beta 24. května

Konečně víme, kdy začne otevřená beta karetní free-to-play hry Gwent: The Witcher Card Game od CD Projektu RED. Odstartuje 24. května, přičemž jí budou předcházet dva dny údržby, kvůli níž budou servery hry nedostupné. Nezůstane přitom jen u PC a Xboxu One, kde už můžete hru několik měsíců hrát. Otevřená beta bude k dispozici i na PS4.

Od 24. května si tak budou moci Gwent zahrát bez omezení všichni vzájemci na všech třech platformách, na nichž má hra vyjít. Přechod z uzavřené na otevřenou betu však s sebou přináší i vynulování veškerého postupu, kterého mohli hráči dosud dosáhnout. Ti, kteří hráli uzavřenou betu, však nebudou začínat zcela od nuly. Jak už víme nějakou dobu, vývojáři se rozhodli vykompenzovat fanouškům jejich účast, a to hned několika způsoby. Tvůrci vám vrátí počet soudků karet (obdoba klasických balíčků), který jste si koupili za skutečné peníze. Počínaje úrovní 5 získáte 2 soudky za každých 5 úrovní, kterých jste během uzavřené bety dosáhli.

 

Stejně tak dostanete za každý rank získaný hraním hodnocených zápasů 2 soudky. V rámci hodnocených zápasů vám zůstanou všechny získané sezónní odměny, stejně tak vám zůstanou všechny položky, které dostáváte jako dárek od CD Projektu RED. Jde zejména o prémiovou kartu Geralta. Pevně veříme, že i tato první karetní hra na konzole si najde své oblíbence. My už jsme byli v uzavřené betě a můžeme potvrdit, že je to orpavdu záživné a hra velice chytlavá.