F1 2017 přijede v srpnu

Zatímco se Lewis Hamilton pere se Sebastianem Vettelem o první příčku v tabulce momentálně běžící sezóny F1, my hráči si na letošní ročník závodů od Codemasters musíme ještě nějaký ten měsíc počkat. Přesněji tři měsíce, protože nová várka formulí dorazí 25. srpna, a bude hodně nostalgická.

V Codemasters se pokusí zopakovat úspěch minulého ročníku zachováním oblíbených herních módů, rozšířením zážitku v kariéře a uvedením zcela nové varianty šampionátu. Zjevně největším tahákem ale bude zastoupení slavných historických vozů, které se poprvé a naposledy objevily v ročníku 2013, a v dalších ročnících hráčům chyběly.

S oznámením hry vydaný trailer představuje hned tři historické vozy – McLaren MP4/4 z roku 1988 řízený Alainem Prostem a Ayrtonem Sennou, dále vůz značky Williams FW14B 1992 řízený Nigelem Mansellem a Riccardem Patresem, a konečně neodmyslitelné Ferrari F2002 s Rubensem Barrichellem a Michaelem Schumacherem za volantem. To jsou tři historické vozy z celkových dvanácti obsažených, pokrývající třicet let trvající historii tohoto motorsportu. Bohužel, první zde jmenovaný není ve hře samozřejmostí, dostanete ho pouze v případě, že si hru zakoupíte v první den prodeje, nebo si ho později přikoupíte zvlášť.

  

Codemasters se naštěstí poučili z minula a zakomponovali tyto krásné stroje více do hry, takže na vás během hlavní sezóny sem tam vyskočí pozvánka na účast na historické události. Samozřejmostí je možnost zajezdit si s nimi i v ostatních herních módech (časovka, multiplayer atd.) na všech různých tratích, které mají tentokrát nabídnout až čtyři různé varianty. Teď už nezbívá nadšencům nic jiného než čekat na konec prázdnin až to budou moc rozjet.