Darksiders 3: Gameplay, Puzzle A Boj

Teorii máme z velké části za sebou, takže je konečně čas se podívat na to, jak vše vypadá v praxi. Hned z prvních pohybů Fury pochopíte, jak jsme mysleli pohyb jejích vlasů, a že žijí vlastně takový vlastní život. Dokonce jsou dost krvelačné, jelikož s intenzitou boje jako by nabíraly na energii a občas to skoro vypadá, že mají radost z mrtvých nepřátel.

Vlasy ale samozřejmě nejsou ústředním prvkem hry, ten není jen jeden, ale máme jich hned sedm. Sedm smrtelných hříchů se v rámci apokalyptických událostí dostalo z vězení, do kterého je před několika tisíci lety uvrhla právě Fury spolu s dalšími třemi jezdci … takže ano, to co zvládli předtím čtyři, musí nyní zvládnout jedna křehká dívčina.

Už víme, že každý bude mít své prostředí, že Fury je pekelně rychlá, dravá, šílená a při tom všem ještě stylová a krásná … dokonce to všechno zvládne na jehlách. Doposud jsme ale pořádně neměli možnost ji vidět v akci. Samotný boj je rychlý a nepřátelé houževnatí, každá rána celkem znatelná a rozhodně můžeme čekat pekelný odpor. Kosení brouků a jiné havěti ale není jedinou překážkou, kterou budeme muset řešit.

Do cesty se nám postaví i puzzle, které s postupem hry budou nabývat na obtížnosti. S těmi jednoduššími nám často pomůže náš všestranný bič a ty složitější naopak spolknou trochu mozkové kapacity a přemýšlení. Čas od času budeme muset využít toho, co nám nabídne okolí a třeba udělat někde díru pomocí výbušného brouka.

 

Největší výzvou celé hry budou samozřejmě bossové, těch hlavních bude sedm a buďme rádi, že Bible vznikla. Dnes bychom měli smrtelných hříchů asi padesát. Každý z nich bude opravdovou výzvou a jen ostříleným harcovníkům se podaří je skolit na první pokus. Většina z nás si na nich tedy pořádně vyláme zuby … ještě že jich má náš bič opravdu hodně.

Čeká nás opravdu zajímavá cesta a my se nemůžeme dočkat, až ji celou podnikneme. Doufejme jen, že technika vydrží nápor našich emocí. Ještě je ale mnoho exkluzivních informací k odhalení, takže zůstaňte s IGN, pokud je chcete vědět jako první.