Cristiano Ronaldo oficiální tváří hry FIFA 18

Loni doznala FIFA několika změn. Ročník s číslovkou sedmnáct byl ve znamení přechodu na technologii Frostbite engine a zároveň hru prezentovala čtveřice mladých a nadějných fotbalistů z několika prestižních evropských klubů: Anthony Martial z Manchesteru United, James Rodríguez z Realu Madrid, Marco Reus z Borussie Dortmund a Eden Hazard z Chelsea FC. Fanoušci nakonec svými hlasy rozhodli o tom, že na obalu bude německý střední ofenzivní nebo krajní záložník Marco Reus, který vystřídal Lionela Messiho. Ten byl tváří série FIFA několik let.

Letos nastává opět změna, dle mého dost neočekávaná. FIFU 18 bude propagovat portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo, který v současnosti obléká dres klubu Real Madrid. S ním vyhrál letošní Ligu mistrů. Dokonce Real Madrid jako první tým v novodobé historii Ligy mistrů obhájil vítězství v této prestižní evropské soutěži a CR7 byl vždy u toho. Přitom Ronaldo byl dříve tváří konkurenčního PES od Konami.

Jméno Ronalda ponese i speciální edice. Dříve jsme ji znali pod názvem Deluxe edice, v případě FIFA 18 to bude Ronaldo edice. Ta vám při předobjednání na Store zajistí, že hru dostanete o tři dny dříve (26. září) a zároveň budete mít 20 Jumbo Premium Gold balíčků (jeden za týden po dobu 20 týdnů), do svého klubu v rámci FUT si na pět dnů budete moci zapůjčit Ronalda a získáte 7 speciálních edic dresů do FUT. Ronaldo Edition se bude prodávat ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pro PS3 a X360 bude v prodeji Legacy edice s pěti Jumbo Premium Gold balíčky (jeden za týden po dobu 5 týdnů).

Pro objednání jednotlivých edic stačí pouze kliknout na daný obrázek s edicí, kterou s chcete objednat.

  

Teď už k samotnému oznámení. Jak jste se mohli dočíst výše, FIFA 18 vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One, PS3 a X360 již 29. září a novinky nám prezentuje formou prvního traileru. V tiskové zprávě EA tvrdí, že Cristiano Ronaldo byl natočen při tréninku v mobilním studiu EA Capture v Madridu. Díky tomu bude jeho pohyb i jeho postava velmi věrohodná ve hře FIFA 18.

„Jsem opravdu potěšen, že jsem na obalu FIFA 18. Je to skvělý pocit a jsem vděčný, že si mě vybrali,“ pravil Ronaldo.¨

Pokud máte předplatné EA Access (Xbox One) nebo Origin Access (PC), tak si FIFA 18 bude moci zahrát od 21. září po dobu 10 hodin. Opět platí, že z příběhové části bude jen začátek. V neposlední řadě došlo k potvrzení dřívějších spekulací, FIFA 18 už nebude spojována s Xboxem One, ale nově s PlayStationem 4. To znamená také příchod legend, včetně legendárního brazilského Ronalda.

Další informace se o FIFA 18 dozvíme v sobotu, 10. června, ve 21:00 našeho času během tiskové konference EA